UPF50+

Veilig in de zon met Beach & Bandits

WAAROM UV ZWEMKLEDING!?

Kinderen zijn dol op de zomer: ze kunnen lekker buitenspelen in de zon en zandkastelen bouwen op het strand. De zon is een onmisbare bron van energie en stimuleert de aanmaak van vitamine D, maar teveel zon is niet goed. De huid van jonge kinderen is erg gevoelig en kan dus snel verbranden. De ultaviolet (UV) straling van de zon kan de huid van je kindje in slechts 15 minuten beschadigen. Als je als kind veel verbrand bent, kan dit de kans op huidkanker zelfs verdubbelen op latere leeftijd. Daarom is extra bescherming tegen de zon voor kinderen van groot belang.
UV-kleding is een must De beste manier om je kinderen te beschermen tegen de zon is een combinatie van zonnebrandcreme, schaduw en (UV)kleding. Normale zomerkleding bied onvoldoende bescherming tegen de schadelijke UV straling. Wist je dat een droog wit t-shirt slechts een bescherming van SPF 10 biedt? En als het t-shirt nat wordt, dan daalt de factor zelfs naar SPF 3. Het is dan ook een fabel dat een gewoon t-shirt je beschermt tegen de zon. Het gebruiken van zonnebrand is een must, maar kleine kinderen houden vaak niet van vettige zonnebrandcremes of hebben geen geduld voor uitgebreide insmeersessies. En je kindje volledig uit de zon houden is vaak niet haalbaar.
Veilig in de zon met BEACH & BANDITS Dankzij onze UPF50+ zwemkleding hoeft een goede zonbescherming geen uitdaging meer te zijn. Al onze zwemkleding heeft een beschermende factor van UPF50+, wat inhoudt dat 97,5% van de schadelijke UVA en UVB straling wordt tegengehouden. Niet alleen beschermt onze UPF50+ zwemkleding je kids tegen de zon, maar met onze zomerse kleuren, eigenwijze teksten en vrolijke prints zien ze er ook nog eens heel cool uit. Wij garanderen dat onze zwemkleding de functionaliteit heeft die ouders (zoals wij) nodig hebben voor onze kinderen: UV-beschermend, comfortabel, lichtgewicht, ademend en sneldrogend. Met onze UPF50+ zwemkleding zijn je kleintjes perfect beschermd tegen de zon en kunnen ze veilig en fashionable van het strand genieten.

VEILIG ZONNEN 5 TIPS!

TIP 1

Smeren, smeren, smeren Vergeet je kindje niet in te smeren op plekken die zeker aan de zon zullen worden blootgesteld. Smeer ook in wanneer je kindje in de schaduw zit of wanneer het bewolkt is. Kies een zonnebrand met minimaal SPF30 en UVA- en UVB-bescherming. Breng elke twee uur opnieuw aan, zeker na het zwemmen. Wees niet zuinig tijdens het insmeren, maar gebruik een ruime hoeveelheid zonnebrand.

TIP 2

Draag (UV)beschermende kleding Naast smeren is het ook verstandig om je kindje te kleden tegen de zon. Onze UV-werende kleding bied een goede bescherming tegen de zon (UPF50+ staat gelijk aan factor 50).

TIP 3

Zoek de schaduw op Houd je kindje zoveel mogelijk uit de zon op de warmste tijd van de dag, tussen 11 uur 's ochtend en 3 uur 's middags. Geniet samen met je kindje van een ontspannende siesta in de schaduw of blijf lekker binnen. Het is beter om baby’s tot 1 jaar zoveel mogelijk uit de zon te houden.

TIP 4

Zet een zonnehoedje of petje op en bescherm de oogjes met een zonnebril Laat je kindje een pet of een hoed dragen, dit zorgt voor een goede bescherming van het hoofd, gezicht, nek en schouders en verkleint de kans op een zonnesteek. Zet ook een zonnebril met UV-filter op om de ogen te beschermen.

TIP 5

Jong geleerd is oud gedaan Probeer zo veel mogelijk het goede voorbeeld te geven door zelf niet de hele dag vol in de zon te liggen, goed te smeren en af en toe de schaduw op te zoeken. Door samen alle tips op te volgen zullen de kinderen dit in de toekomst zelf vaak ook blijven doen. Uiteindelijk hebben niet alleen de kinderhuidjes bescherming nodig tegen de zon.