Veilig in de zon met Beach & Bandits

Waarom UV-zwemkleding?

Kinderen zijn dol op de zomer: ze kunnen lekker buitenspelen in de zon en zandkastelen bouwen op het strand. De zon is een onmisbare bron van energie en stimuleert de aanmaak van vitamine D, maar teveel zon is niet goed. De huid van jonge kinderen is erg gevoelig en kan dus snel verbranden. De ultaviolet (UV) straling van de zon kan de huid van je kindje in slechts 15 minuten beschadigen. Als je als kind veel verbrand bent, kan dit de kans op huidkanker zelfs verdubbelen op latere leeftijd. Daarom is extra bescherming tegen de zon voor kinderen van groot belang.

ZONNEBRANDCREME, SCHADUW & UV-KLEDING

De beste manier om je kinderen te beschermen tegen de zon is een combinatie van zonnebrandcreme, schaduw en UV-kleding. Normale zomerkleding bied onvoldoende bescherming tegen de schadelijke UV straling. Wist je dat een droog wit t-shirt slechts een bescherming van SPF 10 biedt? En als het t-shirt nat wordt, dan daalt de factor zelfs naar SPF 3. Het is dan ook een fabel dat een gewoon t-shirt je beschermt tegen de zon. Het gebruiken van zonnebrand is een must, maar kleine kinderen houden vaak niet van vettige zonnebrandcremes of hebben geen geduld voor uitgebreide insmeersessies. En je kind volledig uit de zon houden is vaak niet haalbaar.

Veilig in de zon met BEACH & BANDITS

Dankzij onze UPF50+ zwemkleding hoeft een goede zonbescherming geen uitdaging meer te zijn. Al onze zwemkleding heeft een beschermende factor van UPF50+, wat inhoudt dat 97,5% van de schadelijke UVA en UVB straling wordt tegengehouden. Niet alleen beschermt onze UPF50+ zwemkleding je kids tegen de zon, maar met onze zomerse kleuren, eigenwijze teksten en vrolijke prints zien ze er ook nog eens heel cool uit. Wij garanderen dat onze zwemkleding de functionaliteit heeft die ouders (zoals wij) nodig hebben voor onze kinderen: UV-beschermend, comfortabel, lichtgewicht, ademend en sneldrogend. Met onze UPF50+ zwemkleding zijn je kleintjes perfect beschermd tegen de zon en kunnen ze veilig en fashionable van het strand genieten. 

TIP 1: Smeer je in met zonnebrand en breng elke 2 uur opnieuw aan

TIP 2: Draag UV-beschermende kleding. UPF50+ staat gelijk aan SPF50.

Tip 3: Zoek de schaduw op en houd je kind zoveel mogelijk uit de zon op de warmste tijd van de dag.

Tip 4: Zet een zonnehoedje of petje op en bescherm de ogen met een zonnebril.

TIP 5: Geef het goede voorbeeld. Door samen alle tips op te volgen zullen kinderen dit in de toekomst zelf vaak ook blijven doen.