SUSTAINABILITY

OUR OCEAN, OUR FUTURE

SUSTAINABILITY

Wij geloven in de toekomt. Maatschappelijk verantwoorde - en milieubewuste beslissingen nemen zijn daarom essentieel, zodat onze kinderen nog generaties lang van onze stranden en oceanen kunnen genieten.

We proberen onze impact op de planeet te minimaliseren. Met trots kunnen we zeggen dat we alleen werken met de hoogste kwaliteit duurzame UPF50+ stoffen die een lange levensduur van onze producten garanderen. Onze stoffen bieden een perfecte pasvorm en vormvastheid, waardoor je jarenlang plezier hebt van je favoriete Beach & Bandits item. Wij geloven dat het hebben van een goed en uniek product dat lang meegaat, beter is dan het hebben van veel goedkopere items die in de oceaan belanden.

PRODUCTIE PROCES

We werken nauw samen met onze fabrikanten in China en Turkije. We hebben langdurige relaties opgebouwd met onze fabrikanten en we brengen regelmatig bezoeken om ervoor te zorgen dat onze ethische normen worden nageleefd.

ZERO WASTE POLICY

Onze UPF50+ zwemkleding wordt in beperkte hoeveelheden geproduceerd, waarbij aandacht wordt besteed aan elk klein detail. In plaats van onze overgebleven stoffen weg te gooien, maken we accessoires, zoals onze coole scrunchies en strandsokken, om afval te verminderen.

OEKO-TEX 100

Al onze stoffen zijn bedrukt of geverfd in fabrieken met Oeko-Tex®-certificering, wat garandeert dat er geen giftige of schadelijke chemicaliën zijn gebruikt bij de productie van onze kledingstukken.

GOTS-CERTIFICATIE

Het katoen dat wij gebruiken voor onze poncho's is 100% biologisch, GOTS-gecertificeerd katoen en wordt op milieuvriendelijke en ethische wijze geteeld. Er worden uitsluitend pure katoenplanten gebruikt, vrij van synthetische bestrijdingsmiddelen of andere schadelijke stoffen voor mens en milieu.

POLYBAGS

Alle producten zijn verpakt in biologisch afbreekbare en composteerbare materialen. Goedgekeurd door TUV Oostenrijk.

GIVING BACK

We willen ons gebruik van gerecyclede materialen in de toekomst nog meer vergroten om ervoor te zorgen dat onze footprint zo laag mogelijk is. En we geven ook graag iets terug! De afgelopen jaren hebben we al meer dan €12.000 gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation, die als missie heeft plasticvervuiling aan te pakken. Lees meer

OEKOTEX STANDARD 100 ®

Gezondheidskeurmerk voor textiel en zegt wat over de veiligheid van de gebruikte stoffen.

UPF50+ GECERTIFICEERD ®

SGS® Institute zorgt ervoor dat al onze stoffen een grondige UV-test ondergaan.

GLOBAL RECYCLED STANDARD

Onze fabrikanten werken volgens de essentiële criteria voor milieuvriendelijke productie.

GOTS-CERTIFICATIE ®

Het GOTS-label is een internationaal label voor biologisch textiel.